Webáruház
kategóriák
Ajánló
Partner Oldalak
Homlokzati vakolat webáruház
Homlokzati hőszigetelés
Hőszigetelő rendszerek vakolat nélkül
Kőzetgyapot hőszigetelés
Polisztirol hőszigetelés
Szállítás
Árajánlat

Grafiros és XPS Polisztirol ragasztó

A Grafitos Polisztirol ragasztó THERMODAM alkalmas régi és új épületek extrudált (XPS) lábazati és expandált (EPS) homlokzati, kiemelten a grafitos polisztirol alapú hőszigetelő lemezek ragasztására kül-és beltérben egyaránt alkalmazható.
Ismertető

THERMODAM Grafitos és XPS polisztirol ragasztó főbb jellemzői:

Kiválóan alkalmazható Grafitos homlokzati hőszigetelő anyagok ragasztására. Könnyen feldolgozható, a megszáratt felület erős repedésmentes, tapadása kiváló a téglához, ytonghoz, vakolt felületekhez. Jól kenhető és eldolgozható.

Alkalmazása:

  • Grafitos Homlokazti és XPS lábazati hőszigetelő rendszerek
  • Felület glettelés, üvegszövet beágyazás

Anyagigény: 5-8kg/m2

Ez a mennyiség csak tájékoztató jellegű, nagyban függ a ragasztani kívánt felület minőségétől a falszerkezet és a levegő hőmérsékletétől valamint a páratartalomtól.

Keverés, hígítás:

A 25kg THERMODAM polisztirol ragasztó-hoz kb: 6-7 liter víz szükséges, amelyet keverőszárral közepes fordulaton jól átkeverjük. A bekevert ragasztót 8-10 perces pihentetés után átkeverjük. A bekevert polisztirol ragasztót 2-3 órán belül használjuk fel, újrakeverése lehetséges de nem ajánlott.

A hőszigetelőlapok hátoldalára csíkokban-pogácsákban, pont-peremragasztással, a felület minimum 40%-os fedettségével ragasszunk. A táblákat egymáshoz kötésben, és a síkok pontos beállításával ragasszuk fel lentről felfelé haladva, ügyelve arra, hogy a ragasztótapasz az összeillesztések közé ne kerüljön. Hálóágyazás előtt végezzük el a szükséges összecsiszolást és dübelezést. Ügyeljünk arra, hogy a falnyílások sarkai nem eshetnek egybe a szigetelőlapok függőleges és vízszintes fugáival. Csak a lapok 15 cm-nél szélesebb darabjai használhatóak és csak mezőközépen!

Fontos!

A tájékoztaóban leírt feltételeket gondosan olvassák el, munkavégzés közben vegyék figyelembe. A Grafitos polisztirol ragasztó felhasználása szakértelmet, és gyakorlati szaktudást igényel.