Hőszigetelés


Hőszigetelő anyagokról pár szóban!

Az épületek hőszigetelése az energia megtakarítás, az olajválság óta lett  igazán fontos feladat. A különböző hőszigetelő anyagok használata a lakóépületek takarékossági és komfortfozatát emelve, kiemelkedő hatásaival, és kevés anyagi ráfordítással igen hamar elterjedt az egész világon. A  legjobb hőszigetelő tulajdonságú anyag a levegő.

Ekkor kezdek előtérbe kerülni a könnyű hab lemezek, illetve a polisztirol hőszigetelés. Ez az anyag a cellákba zárt levegőnek köszönheti kiváló tulajdonságait. (A polisztirol alapanyagát 1839-ben  fedezte fel egy német gyógyszerész Edward Simon). A másik igen közkedvelt termékek a szálas anyagú hőszigetelő anyagok, mint például az üveggyapot vagy a kőzetgyapot. Természetes alapanyagból készülnek, különböző gyártási technológiával, tulajdonságukat a szálak között megkötött levegő részecskéknek köszönhetik.

A szálas hőszigetelés egyedi tulajdonsága a páraáteresztő képesség, igen jó hangszigetelő  (megtöri a hanghullámok terjedését), és a legfontosabb, hogy ellenállnak a magas hőmérsékletnek. A Polisztirol és a Kőzetgyapot egyaránt használható, tető, szerelt falak, homlokzatok, és nem utolsó sorban lábazati részek hőszigetelő anyagaként. A jól megválasztott hőszigetelés legyen az bármelyik épületszerkezeti részen, igen fontos feladat. Ebben próbálunk szaktanácsainkkal segíteni, hogy ön a legmegfelelőbb hőszigetelés-t válassza otthonába vagy az egész házra.

Miért fontos a hőszigetelés! Cselekedjünk!

A lakóépületek és az ipari létesítmények felhasznált energia 75%-át a helyiségek fűtése/hűtése igényli.  Az elmúlt években óriási mértékben növekedtek sz energia árak! A fűtés/hűtés miatt felhasznált energia több, mint a termelés, közlekedés vagy a közvilágításra felhasznált mennyiség! Hőszigetelés nélkül, vagy a nem kűröltekintően megválasztott hőszigetelő anyag miatt  a klimatizálás, illetve a fűtési energiafelhasználás óriási költség, amelynek több mint a fele megtakarítható, fűtőanyag, vagy a legfontosabb a szempont a pénztárca szempontjából.

Legyünk tisztába azzal, hogy a klimatizálásra szánt energia háromszor annyiba kerül, mint a fűtésre felhasznált költség, egyszerűbben, az épületünk belső hőmérsékletét 1 fokkal csökkenteni, háromszor annyiba kerül, mint télen 1 fokkal növelni. A megfelelő hőszigetelés, nem csak téli időszakban, de nyári melegebb időkben is rendkívül fontos.

Sajnos hazánkban a már meglévő épületeink nagy többsége hőszigetelés nélkül, illetve a mai elvárásoknak nem megfelelően készültek, tegyünk ellene, fontos, hogy kevesebb energia ráfordítással működtessük mindennapi életünket, és a keservesen megkeresett pénzt ne a csekkek kifizetésére használjuk fel.

A homlokzati hőszigetelés egy olyan anyagi  befektetés, amely igen hamar megtérül. (A megfelelően megválasztott és a mai követelményeknek megfelelő hőszigetelő anyagokkal megtakarított energiaköltség által, akár 3 év alatt megtérülhet a beruházás költsége), a megtérülési időt követően, csökken a havi fenntartásra kifizetett pénzösszeg.


Hőszigetelés ajánlatkérés


Kezdjük a homlokzaton - Családi ház hőszigetelés!

Az épületszerkezetek hővesztesége :

  • homlokzat 40% -
  • lábazat 10% -
  • padló 10% -
  • padlásfödém 20% -
  • nyílászáró 20%.

Az igen magas hőszigetelés hatékonyság javulást a homlokzati hőszigetelő rendszer telepítése során érhetünk el. A legnagyobb hőhidak a betonkoszorúk és a lábazati részek területein fordulnak elő, amit megfelelő, és kűröltekintően megválasztott hőszigetelő anyagokkal, megelőzhetünk, illetve megszüntethetünk.

Fordítsunk nagyobb figyelmet, az anyagminőséget igazoló szakhatóságok által kiállított megfelelőségi iratokra. Számtalan kitűnő minőségű hőszigetelő anyag között válogathatunk. Ebben a témakörben segítünk önnek Webáruházunkban, hogy könnyen megtalálja az önnek legmegfelelőbb terméket.


Hőszigetelő rendszer de milyet vegyek?

A homlokzati hőszigetelés kiválasztásánál, ne az olcsó ár legyen az egyetlen szempont, mert igen sok  vevő járt pórul, a nem megfelelő minőségű hőszigetelő anyagok elváltak a homlokzattól. Ezt a problémát elsősorban a  rossz minőségű ragasztó, okozza, de okozhatja a rossz minőségű üvegszövet háló is. - A vásárláskor törekedjünk az azonos márkájú anyagokból összeállított hőszigetelő rendszerekre, az építőanyag gyártó cégek a  saját termékeiket vizsgálják és adnak rendszergaranciákat.


Irány a webáruház


Épületek homlokzatainak hőszigetelése!

Többrétegű falak használata a nagyobb energiamegtakarítás miatt:

Az épület szigeteléseinek hőtechnikai elvárásainak, és fejlődésének köszönhetően a hőszigetelés-t egyszerűen vastagabb téglával, már nem lehet kielégíteni. A többrétegű falak kialakítását azomban csak tervezéssel és szakszerű kivitelezéssel alkalmazzuk.

A homlokzati hőszigetelés készülhet már előbb említett könnyű habokból (polisztirol) és kissebb páradiffúziós ellenállású kőzetgyapot lemezből (másnéven vakolható). Hazánkban egyre kedveltebb kőzetgyapot hőszigetelő anyagokkal szemben még mindíg az olcsóbban beszerezhető expandált termékeket részesítik előnyben.

Alaposan gondoljuk át:

A hőszigetelő anyag vastagság a pénztárcához mérten szabadon választható, de fontos dolog, hogy az épületünk falazata milyen anyagból készűlt. Ha tömör tégla, vasbeton vagy esetleg kevéslyukú téglából készűlt akkor a könnyűhabok (polisztirol) vastagsága szabadon választható. Azomban egyre több épület készűl, nagy porozitású habarcshézag nélküli (ragasztott) építőanyagokból (N+F). Ezeknek a falazatoknak a hővezetési ellenállása nagy.

A vékony hőszigetelés választása esetén (5-6cm), a falazat nyagyobb ellenállása miatt a nedves-párás levegő lehül és kicsapódik, ez a jelenség az építő anyag rossz hővezetése és a kis páraellenállása okozza. Az előbb említett párakicsapódás a kőzetgyapot hőszigetelő rendszerek használatával kezelhető, ez a hőszigetelő anyag a kis páradiffúziós ellenállásának köszönheti kiváló tulajdonságát.

Tudatos hőszigetelés

A mellékelt árbra mutatja a hőszigetelés vastagságának növelésével, mekkora javulás érhető el.

Hőszigetelés,hőátadási táblázat


Törekedjünk a teljes hőszigetelő rendszer vásárlására!

Kategóriák