Webáruház
kategóriák
Ajánló
Partner Oldalak
Homlokzati vakolat webáruház
Homlokzati hőszigetelés
Hőszigetelő rendszerek vakolat nélkül
Kőzetgyapot hőszigetelés
Polisztirol hőszigetelés
Szállítás
Árajánlat

Hőszigetelés? Milyet vegyek

A hőszigetelő rendszer fogalma: Polisztirol vagy kőzetgyapot hőszigetelő anyagot rögzítenek az épület homlokzatára, üvegszövet háló erősítéssel, fedőrétegként, homlokzati díszítő vakolatot hordanak fel a felületére.

Mire figyeljük oda!

-A homlokzati hőszigetelés azaz a hőszigetelő rendszer legelterjedtebb hőszigetelő anyaga a polisztirol lap, amely a homlokzat páraáteresztő képességét ugyan csökkenti, viszont kiváló a hőszigetelő tulajdonsága, egyszerűen beszerezhető, megmunkálása egyszerű, viszont kivitelezése szakértelmet igényel. Az épület talajjal érintkező részei vagyis a lábazat más polisztirol hablemez az XPS használható. Az mechanikai igénybevételnek jobban ellenálló és víz felvételére nem hajlamos, jobb a hőszigetelő tulajdonsága..

-A homlokzatra egyre nagyobb kereslet mutatkozik hazánkban is a kőzetgyapot-ra. Hőszigetelő képessége hasonló tulajdonságú, amely besorolása A1 (nem éghető), ezért tűzvédelmi szempontból a legbiztonságosabb megoldás. Az épületek falaira felhasznált homlokzati hőszigetelő rendszer ajánlott vastagsága alapszerkezettől és annak tulajdonságaitól függően legkevesebb 6 cm, de jobb, ha 10 cm. A megfelelő hőszigetelés vastagság az egyes rétegek hővezetési tényezőinek ismeretében határozható meg pontosan.

-A pontszerű vagy a lapon körbefuttatott ragasztással rögzített hőszigetelő lapokat, legyen az polisztirol vagy kőzetgyapot a homlokzat méretétől függetlenül dűbelekkel rögzíteni kötelező. Ne higgyük azt, hogy a homlokzati hőszigetelő rendszer-t csak bizonyos magasságig vagy magasságtól kell dűbelezni, a teljes homlokzati hőszigetelés felületét  4-6db/m2 dűbellel kell ellátni.

A Polisztirol lapos homlokzati hőszigetelő rendszer összetevői:

1. Homlokzati polisztirol (hungarocell) hablemez EPS H80
2. Hőszigetelő lap ragasztó
3. Vakolaterősítő üvegszövet háló 145g
4. Homlokzati vakolat (struktúrának megfelelő m2 igény)
5. Homlokzati vakolat alapozó (színre kevert)


A Kőzetgyapot homlokzati hőszigetelő rendszer összetevői:

1. Vakolható homlokzati kőzetgyapot (paroc) vagy (isoroc)
2. Kőzetgyapot ragasztó
3. Vakolaterősítő üvegszövet háló 145g
4. Homlokzati silicon vagy más légáteresztő vakolat (struktúrának megfelelő m2 igény)
5. Homlokzati silicon vagy más légáteresztő vakolat alapozó (színre kevert)

-Egy teljesen átlagos családi ház esetében a ráfordított hőenergia mennyiségének a 30%−40%-át a nem szakszerűen vagy nem megfelelő hőszigetelés miatt távozik. A homlokzati hőszigetelő rendszer alkalmazása javítja a falak hőtároló képességét, csökkenti az eltávozó hő mennyiségét. Megakadályozza a falszerkezetek gyors kisülését, egyenletes klímát biztosít az épületen belül, a téli mind a nyári időszakban.

-A homlokzati hőszigetelő rendszer kiválasztásakor ill.megvásárlásakor azonos gyártótól származó termékek összeállítására törekedjünk. A homlokzati hőszigetelés anyagkereskedelme 2010-es évtől nagyon felhígult, mindenféle anyagokból összeállított rendszerekkel találkozhatunk, nem mindig járunk jobban, hogyha a legolcsóbb megoldást választjuk. Ezeknek a termékeknek különböző vizsgálatokon kell átesniük, hogy a megfelelő minőségben akár évtizedekig díszítse épületünk homlokzatát. A hőszigetelő rendszer minősítése (EME-Építőipari Minősítő Intézet). A nem megfelelő hőszigetelő anyag ronthat az épület hőszigetelő képességén, és később igen csúnya esztétikai hibák fordulhatnak elő. (díszvakolat fakulás, a rendszer elválik a faltól). Kérjük a kereskedőtől a szakhatóságok által kiadott okmányokat a megvásárolt hőszigetelő rendszereinkről..

Webáruházunkban megfizethető árban minőségileg kifogástalan, rendszeresen ellenörzött anyagokból összeállított homlokzati hőszigetelés (hőszigetelő rendszer) közűl válogathat.

-Megdöbbentő képek a hibás nem szakszerűen kivitelezett hőszigetelő rendszer leszakadása a homlokzatról. A hiba világosan látszik, a dűbel használata kimaradt, és a ragasztás sem megfelelő. A képeken látható hőszigetelő rendszer helyreállítása nagyobb költséget vesz igénybe az eredeti költségvetésnél. Ne spóroljunk a szigetelés tartó dűbeleken nem éri meg….

hibás hőszigetelő rendszer kivitelezés Hőszigetelő rendszer rögzítésének hiánya
Rossz kivitelezés, óriási helyreállítási költség Szigetelés tartó Dűbel használatának hiánya

A homlokzati hőszigetelés azaz a hőszigetelő rendszer legelterjedtebb hőszigetelő anyaga a polisztirol lap, amely a homlokzat páraáteresztő képességét ugyan csökkenti, viszont kiváló a hőszigetelő tulajdonsága, egyszerűen beszerezhető, megmunkálása egyszerű, viszont kivitelezése szakértelmet igényel.