Kőzetgyapot anyagokról


A kőzetgyapot: Természetes, Környezetbarát, Tűzálló


1. 2. 3. 4.
Légáteresztő Hangszigetelő Tűzálló Viztaszító

A kőzetgyapot felhasználható különböző épületszerkezeti szigetelő megoldásokhoz. A vakolható kőzetgyapot, természetes alapanyagokból készül, időtálló tulajdonságú, nem éghető. Kivitelezési folyamata megegyezik a polisztirol homlokzati rendszerével. De időtállósága a kőzetgyapot-ból készült homlokzatoknak, nem hasonlítható össze más szigetelő anyagokból készült homlokzati hőszigeteléssel.

A kőzetgyapot tulajdonságai:

  • könnyű beépítés és rugalmas felületképzés

  • nem éghető, természetes alapanyagok

  • kiváló hőszigetelési tulajdonság

  • páraáteresztő tulajdonság

  • hosszú élettartam, ellenáll a káros környezeti hatásoknak

  • környezetbarát

  • Megfizethető ár

A PAROC SOLID kőzetgyapot hőszigetelés, vákuumcsomagolásban kerülnek, a kereskedelmi forgalomba, az anyag nem szóródik, esetleges kültéri raktározása során a nedvesség nem okoz problémát, és a szállítása is egyszerűbb.

Kőzetgyapot hőszigetelő rendszer

A kőzetgyapot termék vastagságának választásánál, vegyük figyelembe az épületünk falazatainak építő anyagait (milyen tégla). A legtöbb homlokzaton a 5-8cm-es hőszigeteléssel már 50-60% közötti hőveszteség csökkenést érhetünk el, de vastagabb kőzetgyapot választásával, jobb hőszigetelési tulajdonságot eredményezhet.

- A vakolható kőzetgyapot lapokat a homlokzatra az ásványgyapot ragasztó használatán kívül fémszeges dűbelekkel kell rögzíteni. A felület merevítésére használt üvegszövet háló 145g/m2. A hőszigetelni kívánt felületet (akár új, akár homlokzat felújítás) tisztítsuk meg a szennyeződésektől, a málladozó részeket távolítsuk el, hogy a kőzetgyapot ragasztó maximális tapadást biztosítson. A kőzetgyapot rendszerrel gyakorlatilag az épület homlokzata teljesen hőhíd mentessé tehető, élettartama igen hosszú.

Környezetére teljesen ártalmatlan

Gyakorlati tapasztalatok és különböző orvosi tanulmányok bizonyítják, hogy a kőzetgyapot használata során, a rák kialakulásának semmilyen veszélye nincs. Zárt térben, épületen belül védőszemüveg, porvédő maszk és védőruházat használata ajánlott.

Takarításkor, használjunk porszívót és ne seprűt, ne keltsünk örvényt a levegőben. A kőzetgyapot  lapokat ne érintse puszta kézzel, a kesztyű nélküli érintése esetlegesen átmeneti bőrviszketést okozhat, maradandó sérülést nem okoz, csak kisebb kellemetlenség. A szembe kerülés esetén, ne dörzsöljük, a tisztálkodás hideg vízben történjen.

Kiváncsi vagyok az árakra

Kategóriák