Polisztirol szigetelések

A széles körben felhasználható szigetelő anyag a polisztirol.

Az épületek költségeinek állandó növekedése miatt és első sorban a környezeti károsanyag kibocsájtások csökkentése céljából, nagyobb figyelmet kell fordítanunk az épületek megfelelő hőszigetelésére.A legismertebb és a legkeresettebb termék az expandált hablemez az EPS polisztirol hőszigetelés amelynek kiválóak a tulajdonságai valamint, a könnyű testsűrűsége miatt nem hasonlítható össze más szigetelőanyagokkal. Ez a szigetelés fajta gyorsan és egyszerűen beépíthető, és egyszerűen megmunkálható. A körűltekintően kiválasztott hőszigetelés, nagy mértékben csökkenti épületünk hőhidak kialakulása okozta fűtési hőveszteségét, azomban megóvja az épület szerkezeti elemeit a hideg-meleg levegő váltakozása miatt kialakulható elfáradástól.

Méretei:

A kereskedelmi forgalomban szabványos polisztirol táblaméretek 1000 x 500, de egyediméretekben is megrendelhető. A polisztirol hablemez 1cm - es vastagságtól egészen a 30 cm - es vastagságig kapható.

A Polisztirol hőszigetelés felhasználási hőmérséklete max: +75 Celsius, min:-40 Celsius közötti hőmérséklet tartományban.

Az épületek hőszigetelésénél leggyakrabban használatos szigetelő anyag:

  1. Expandált (EPS), kissebb testsűrűségű, legkedveltebb polisztirol termék. Ezt az anyagot expandálással (vízgőzzel), levegő részecskéket zárnak be a sztirol gyöngyök belsejébe. Leggyakrabban homlokzati  rendszerekhez, és a valamivel nagyobb sűrűségűt pedig beton födémek, hőszigetelésre használják.
  2. Extudált (XPS), zárt cellaszerkezetének köszönhetően, nagyobb szigetelő érték mellett képtelen a vízfelvételre. Használata főként az épületek nagyobb mechanikailag igénybevett épület részeire:pl: lábazat, vagy pincefal.
Homlokzati polisztirol
Homlokzati polisztirol
Lépésálló polisztirol
Lépésálló polisztirol
Lábazati hőszigetelő anyagok
Lábazati hőszigetelő anyagok
Kategóriák